Was jij ook zo'n enorme  F o r s t h a u s   F a l k e n a u   F a n?

Ik heb er in ieder geval met veel plezier van geleerd!„Die wahren Geschichten über die Familie, die Dorfgemeinschaft, den Wald und die Tiere vom 11. April 1989 bis Ende 2013 begeisterten Jung und Alt“, auch mich.


Forsthaus Falkenau (1989 - 2013) was een serie die ging over het leven van een boswachter (Förster), zijn gezinsleden, vrienden en medebewoners in het Beierse Woud. Normen en waarden stonden er hoog in het vaandel, evenals respect voor alles wat leeft. 
Daarnaast was er ruimschoots plaats voor humor. 

Uniek aan deze serie was dat er sinds de aanvang in 1989 geen acteurs (m/v) waren vervangen, tot 2007. Groot was dan ook de schrik bij de meeste fans, toen Förster Martin Rombach (Christian Wolff'38) werd opgevolgd door een nieuwe hoofdrolspeler: Förster Stefan Leitner (Hardy Krüger jr. '68).  Naar aanleiding van deze wijziging is bijna de gehele cast gewijzigd én ging de serie meer actie gericht door. Waldarbeiters en hun werkzaamheden kwamen gaande weg opnieuw weer wat regelmatiger aan bod. Zij waren toch de extra handen, ogen en oren van de Förster! 
De toenmalige ZDF hoofdredactrice (Heike Hempel) kon door reactie's van fans de verhalenlijn laten aanpassen. 
In hoeverre bleef FF uniek in zijn soort, ook al werd het "nicht die heile Welt von früher" meer? Dat laatste was namelijk de harde eis van Hardy Krüger jr. om de opvolger van Christian Wolff te willen worden. Ik ben blij uit eigen overtuiging te kunnen melden dat geleidelijk aan wat "oude elementen" waren terugkomen. Zo waren de Waldarbeiters uitgenodigd bij het huwelijk van Stefan en Sonja. Stefan bracht immers steeds vaker veel tijd met hen door.  Helaas leken donkere wolken dat gegeven te verbleken na Staffel 21...

Klom jij ook rap in de pen of greep je je handy om te redden wat er te redden viel, toen je het artikel gelezen had over "ihrer großen Kommunikationskompetenz im Zusammenspiel mit Autoren, Regisseuren, Darstellern und Produzenten"?  Helaas zag het er voor de meeste Waldarbeiters en Bauern niet goed uit: zij bleven in Küblach achter, terwijl Stefan naar Störzing verhuisde. Werd Forsthaus Falkenau langzaam aan een soort soap? Alles wat Forsthaus Falkenau zo bijzonder maakte en uniek, dreigde te gaan verdwijnen om plaats te maken voor een combinatie van Bergdokter en Bergredder zbs....  

Als mijn wens was uitgekomen dan kreeg Küblach een nieuwe Förster in Forsthaus Falkenau, die door zijn Revier streift wie früher, en verhuisde Stefan naar Forsthaus Störzing. Dan zouden we voortaan twee mooie series ineen hebben, die hoofdzakelijk over de natuur zouden gaan: Forsthaus Falkenau voor de oudere jeugd (wie Ich ;-) en Forsthaus Störzing voor de hedendaagse jeugd.   Drooooomland....

            

                                                                                                                            

 STAFFEL 22: Endlich sind sie, nach den Tod von Sonja, ein glückliches Paar: Stefan (Hardy Krüger jr., r.) und Marie (Gisa Zach, l.).
Doch was die Zukunft bringen sollte, war ungewiss. - Foto: ?

Hoe voeg ik eigenlijk een plaatje in deze tekst? Kan niet??


Das "Forsthaus Falkenau" stand vor einem Jubiläum. Im April 2009 jährte sich der Ausstrahlungsbeginn zum 20. Mal. 


Die 250. Folge ist mit dem Titel "Winkelzüge". Am 18.Dezember 2009 wurde die letzte Folge mit Tina Bordihn im ZDF ausgestrahlt. Ab 8. Januar 2010 startete auf ZDF die 21. Staffel mit gleich zwei neuen Gesichtern: Schauspielerin Gisa Zach spielte dabei die Tierärztin Marie Stadler und Maxi Warwel die Reiterhofbesitzerin Daniela Königstein.


De eerste en toonaangevende Förster, Martin Rombach heeft Küblach verlaten, omdat.... hij besloten heeft de erfenis van een bevriende natuurreservaatbeheerder aan te nemen, waarmee hij zijn jeugddroom ooit in een natuurreservaat in Zuid-Afrika te werken alsnog in vervulling liet gaan .
(De opnamens voor deze speciale afscheidsaflevering van Christian Wolff waren in Zuid-Afrika 14feb06 - 09mrt06)

            


Nagenoeg de gehele familie Rombach compleet, met vrienden én collega's .
Bron: ZDF Mediathek


Den Dreharbeiten zur 22. Staffel waren nicht mehr in Küblach aber in Störzing. Das ZDF beendete die Fortsetzung der Serie.
Ab Herbst 2013 waren zum letzten Mal neue Folgen der Serie zu sehen. Schade!!!


       


Forsthaus Falkenau im Fernsehen. (Wiederholung)

-> Die Dreharbeiten waren in Dietramszell, Grainet, Haidmühle, und Gschwendet uzw.